Ingatlanjog

Tisztelt Leendő Ügyfeleim!

Ön dr. Náday Judit ügyvéd honlapját olvassa.
Az ingatlanjog két nagy területe a tulajdonjog átruházási szerződések, és a problémás ingatlan ügyek. Mindkét esetben készséggel állok rendelkezésére:


Tulajdonjog átruházási szerződések

Amennyiben e-mail-ben, vagy telefonon megkeres, küldök egy adatlapot, melynek kitöltése után már elő tudom készíteni a szerződést. Az ezt követő találkozáskor a szerződést már alá is írjuk.
Így az ügymenet gyors, hatékony és olcsó!

Egység áron dolgozom

Ingatlan adásvételi szerződés (egy összegben történő vételár fizetés esetén): 60.000 Ft

Ingatlan adásvételi szerződés (hitelre, vagy részletfizetéssel vásárolt ingatlan esetén): 80.000 Ft

Ingatlan adásvételi szerződés (60 millió Ft fölötti vételár esetén): egyedi megállapodás tárgya

Más szerződéstípusoknál: 60 000 Ft-tól


Ingatlan adásvételi szerződések

Amennyiben lakást, vagy telket vesz, először tudnia kell, hogy milyen vételáron; és hogy hitelre, részletre vásárol, vagy egy összegben fizet. Fontos még azt is tudni, hogy az ingatlan milyen jogokkal terhelt. A kitöltendő adatlapon a személyes adatok mellett ezt is fel kell tüntetni.


Ajándékozási szerződés

Az ajándékozási szerződéssel ingyenesen juttatunk valamit a megajándékozottnak. Közeli hozzátartozók között ez illetékmentes. Nem közeli hozzátartozók esetén az illeték mértéke az ingatan minősítésétől és a szereplők kapcsolatának jellegétől függ.


Öröklési szerződés

Az öröklési szerződés esetén az örökhagyó a róla való gondoskodás, vagy életjáradék fejében ingatlanát (egyéb vagyonát) az örökösre hagyja. Az ingatlan tulajdonjoga az örökhagyó halálakor száll át.


Tartási szerződés

Tartási szerződés esetén az eltartott személyes gondoskodásért cserébe átruházza az ingatlanát saját haszonélvezetének fenntartása mellett. A tulajdonjog a szerződéskötéskor száll át.


Életjáradéki szerződés

Életjáradéki szerződés esetén az eltartott havonta esedékes életjáradékért átruházza az ingatlan tulajdonjogát saját haszonélvezetének fenntartása mellett. A tulajdonjog a szerződéskötéskor száll át.


Problémás ingatlanügyek

Ha valakinek régi, évek óta húzódó, kibogozhatatlannak látszó ingatlannal (közös tulajdonnal, ráépítéssel, társasházzal) vagy ingatlan-nyilvántartással (elmaradt vagy hibás telekkönyvi bejegyzéssel stb.) kapcsolatos problémája van, segítek a végére járni.


Irodám Budapesten Zuglóban, az Őrs vezér terétől 3 percre található.